Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Спортски програм бр. 2

Спортски програм бр. 2

06-06-2014 10:04:29 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


У првом делу говорили смо о томе како је фудбалер националне екипе Србије Зоран Тошић постао шампион Русије у саставу ЦСКА, тако што је у одлучујућем тренутку затресао мрежу супарничког тима у последњем колу првенства, а такође упознали смо вас и са неколико занимљивих новости у нашем „Спортском калеидоскопу“.

Нажалост, немају сви спортисти са простора бивше Југославије толико успеха у каријери у иностранству. Тако је нападач београдског „Партизана“ Данко Лазовић, у Русији познат по наступима за петербуршки „Зенит“ и „Ростов“, сазнао путем Интернета, да су га плаво-бели одредили за трансфер. Није баш најбоље испало.... Он је изјавио да је руководство клуба са обала Неве требало давних дана да отпусти тренера Лучијана Спалетија:

- Имао сам две одличне сезоне. У неком тренутку је свима постало јасно да Спалети хоће да ме се реши и да набави фудбалера са познатијим именом. То је потпуно нормална ситуација. Ипак, неки људи из Зенита су ме разочарали. О намерама да ме поставе за трансфер сам сазнао са Интернета. Сматрам да сам заслужио да ми ми макар лично саопште. Део петербуршког тима је остао негде у мојој души, ипак сам тамо провео 4 године. Никада за „Зенит“ нећу рећи ништа лоше. Имам тамо много пријатеља. Код нас у Србији, обичај је да се човеку све оно што мислиш каже у лице. Али, Лучијано није такав. Он је један од најбољих тренера са којим сам радио, али што се тиче људских вредности... Он је узгред и крив за распад наше елипе. Он има јак карактер, али није говорио оно што је мислио. Много је лагао. Све је много лагао. Понављам, као тренер, Лучијано је један од најјачих у мојој каријери“.

На питање, шта је по његовом мишљењу главни проблем садашњег „Зенита“, Лазовић је одговорио, да је „главни проблем већ добио отказ.

Сада, као што смо говорили, Данко Лазовић успешно наступа за београдски „Партизан“. Чини се да је управо НАДА њему помагала и помаже у незгодним моментима спортске каријере.

А тренер женске екипе „Омчика“ Зоран Терзић је у Русији постигао значајне успехе. У интервјуу једном интернет издању је испричао о својим осећањима након освајања бронзане медаље шампионата Русије. Ово му је, узгред, друга бронза за редом. Током сусрета за треће место у Суперлиги, Терзићева екипа је победила краснодарски „Динамо“:

- Наравно, схватао сам да ће игра бити напета. Сваки пут када се екипе боре за медаљу, игра постаје веома тешка за сваку екипу. Мислим да су данас неке одбојкашице по први пут играле максимално добро. Но, свакако веома сам задовољан резултатом и игром своје екипе.

Ових дана у оквиру Светске Лиге сусреле су екипе Србије и Русије. Руски одбојкаши су оба пута изгубили од екипе Србије. Први сусрет, који је био одржан у Србији, завршен је резултатом 3:2 у корист домаћих. Други меч Руси су изгубили од Срба уз резултат 1:3. Такође у групи В заједно са екипама Русије и Србије играју и национални тимови САД и Бугарске.

Играч прве лиге екипе Србије Марко Подрашчанин коментарише победу на Русима уз резултат 3:1:

- Као што смо и били обећали, у другом мечу смо играли много боље. Наравно, млађи играчи су осећали одређени притисак у почетку, али потом је све текло добро и ми смо беспрекорно одиграли. Ова победа је веома важна за нас и много нам значи пред нове сусрете тоом Светске лиге, јер победити Русију да пута током једног викенда, веома је тешко.

Нападач екипе Русије Тарас Хтеј такође је коментарисао и проанализирао разлоге неуспеха у сретима са Србима током утакмица Светске лиге:

- Пре свега желим да честитам младој и перспективној екипи Србије на одличној игри и победи. Они су доказали да постају веома јак супарник за сваку екипу. Ми смо на овај сусрет дошли са експерименталном екипом и многи играчи нису били у доброј форми. Хтели смо да се вратимо у игру и да победимо, али у одлучујућим моментима губили смо концентрацију и нисмо реаговали на изазове добро мотивисане екипе Србије.

За крај наше данашње емисије хтели бисмо да се захвалимо и нашим слушаоцима који су честитали руским хокејашима на победи у Минску на шампионату. Хвала вам- Душан Андријашевић, Стана Дуброја, Алекса Тадић, Небојша ДАмјановић и многи други. Ако буде прилике, пренећемо ваше топле честитке и поздраве руским мајсторима на леду у игри са паком.

Станко Ковачевић,