Налазите се на страници > Почетна > Економија > Куда тече новчани поток?

Куда тече новчани поток?

07-06-2014 09:50:19 | | Глас Русије, фото: REUTERS/Kevin Lamarque/ vostok.rs |


Новоизабрани председник Украјине Петар Порошенко је одлучио да сам себи дарује поклон у част победе на изборима – купио је Кијевску фабрику експерименталних израђевина.

Све би било у реду, да пре избора „чоколадни магнат“ није обећао да ће продати своје активе, бринути се за добробит Украјине, међутим, шта испада? Не кажу узалуд: обећати – не значи оженити.

Свакако, у условима грађанског рата у Украјини, када се сваки дан руше зграде и путеви, куповина предузећа из области грађевинарства може се сматрати успешном. У прес-служби украјинског председника су пожурили да прецизирају да Порошенко уствари није купио Кијавску фабрику, већ добио дозволу. Тобоже захтев је био поднет Антимонополном комитету пре председничке кампање и обећања да се отараси бизнис-актива.

Звездани час Петра Порошенка, којем је тежио 10 година, настао је. Државни удар га је довео на власт, Уставни суд још није прорадио. Чудно је што је куцпио само једну фабрику. Вероватно се за сада устручава или не жели да прича о својим плановима.

У сваком случају, како тврди руска узречица: ко не лаже, живи мирно. У Украјини за сада нема мира, те се обећања не држе.

Читајте више наУкрајина из минута у минут