Налазите се на страници > Почетна > Политика > Тројка из Беле куће

Тројка из Беле куће

08-06-2014 01:05:32 | | Глас Русије, фото: REUTERS//Valntyn Ogirenko/ vostok.rs |


У Кијев, на инаугурацију Порошенка стигле су три познате Украјини личности, попут три јахача Апокалипсе: Бајден, Мекејн и Нуланд. На челу делегације је потпредседник САД. Фали само четврти јахач Џенифер Псаки, али ће она сигурно морално подржавати своје колеге.

Таква гарнитура скоро никога није зачудила, јер је њихов допринос "правој ствари" Мајдана неизмеран. "Тајна" посета Џоа Бајдена се поклопила са почетком казнене операције на југоистоку земље. "Милосрдна сестра" Мајдана Викторија Нуланд је све нахранила колачићима, док је сенатор Мекејн руководио догађајима иза океана. Дакле, чисте савести могу да прате развој свог сценарија.

У међувремену Стејт департмент САД је упозорио грађане Америке да се уздрже од посета Украјини! "Ситуација је непредвидљива, те може брзо да се промени". Питамо: чијом је кривицом она постала непредвидљива, те ко утиче на њу данас? Између осталог, Американцима се не препоручује ни да иду на Крим. У Белој кући су сигурно заборавили да Кримско полуострво није више Украјина, и да се тамо не воде борбене акције. У сваком случају, лепо је од Стејт департмента, што се брине о својим грађанима. Штета само, што се не брину, нити желе да се брину о Украјинцима. Г-н Порошенко планира сусрет с Бајденом, током којег ће пријатељ Џо испричати како треба да се бори против корупције и учвршћује демократске институте. САД су у томе крупни стручњак. Помоћи ће, без сумње.

Александра Дибижева,

Читајте више наУкрајина из минута у минут