Активиста: Украјински генерали шаљу војнике и официре у сигурну смрт

11-06-2014 01:30:46 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Борбена дејства на истоку Украјине могу да се прошире на запад земље због у потпуности деморалисане војске. У то је сигуран украјински друштвени активиста Роман Мартињук.

Украјинска војска деморализована је због активности њене команде. Ово је написао на свом Фејсбук профилу украјински друштвени активиста Роман Мартињук, преноси RT.

„Против нас сви ратују. Информације се одливају, деморалишусе и дестабилизују војници. Не обезбеђујући војску техником, генерали праве од војске живе мете“, каже Мартињук. Према његовим речима полигони, на којима треба да се одвијају тренинзи војника, пред одлазак на исток земље, „личе на фарсу“. После пет до десет дана младићи чекају премештај у Доњецк и Луганск. Њих не обучавају да ратују, они се спремају за смрт. Војници и официри не добијају индикативне задатке, не обезбеђују их панцирима и шлемовима. Не прирпемају их за формирање контролних пунктова, пише у свом блогу активиста.

По његовом мишљењу нови председник Украјине мора у потпуности да промени руководство министарства одбране и генералштаб Украјине. „Ако се то не догоди, пожар рата преместиће се са истока Украјине на запад, наглашава Мартињук.

Подсетимо раније је Роман Мартињук критиковао Националну гарду Украјине због тога што не постоји дисциплина, пијанство узима маха, а војници не испуњавају официрске команде. Осим тога, активиста је изјавио да међу добровољцима има много епилептичара, насилних и неуравнотежених особа, које су без икакве провере добиле оружје у руке.

Читајте више наУкрајина из минута у минут