Малић: Псаки говори о „руској пропаганди“ да би скренула пажњу

12-06-2014 03:08:34 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Изјаве представника Стејт департмента Џен Псаки да против ње ради „руска пропаганда“ се заснивају на њеној жељи да сакрије своје несналажење у ситуацији, изјавио је Небојша Малић у интервјуу RT.

Повећања пажња руских медија према званичном представнику Стејт департмента Џен Псаки није уопште заснована на „сексизму“, мада она тврди супротно, већ на њеним „бесмисленим изјавама“, рекао је амерички експерт за спољну политику Небојша Малић у интервјуу за RT.

„Џен Пскаки с једноставно не сналази у овој ситуацији, не зато што је она жена, већ зато што она не зна шта ради. Критика на њен рачун се појавила због њених бесмислених изјава, незнања, које сваки пут видимо“, сматра експерт.

Према мишљењу Небојше Малића, изјаве Џен Псаки о томе да руски медији дискутују о њеном облачењу и изгледу су дате да би се скренула пажња јавности са много озбиљнијих питања.

„Мислим да је покушај да се то назове „сексизмом“ и оптерећеношћу њеним изгледом само комбинација којом покушава да скрене пажњу и пређе на другу тему. Обично управо западни медији прате жене политичаре, њихове фризуре, костиме и изглед. Ја ништа слично нисам приметио у руским критикама“, сматра експерт.

Представника Стејт департмента је раније изјавила да је у руским медијима критикују, јер САД подржавају кијевске власти. Према речима Псаки, она је „постала предмет напада руске пропаганде“. Она је, такође, изјавила да је на интернету видела нападе лично на њу. „Они се, изгледа, баве мојом одећом, бојом одеће, а моју главу лепе на фотографије. Ети, њих треба питати да ли се тако понашају велике државе на међународној сцени“, рекла је Псаки.

Џен Псаки је постала позната захваљујући својим некомпетентним изјавама у току прес-конференција Стејт департмента. Тако је представница Стејт департмента дала изјаву о испорукама руског гаса, који се транспортује „гасоводом из западне Европе, преко Украјине у Русију“, говорила о „обалама Белорусије, куда ће одмах да се пребаци 6. флота САД, ако Белорусија покуша инвазију у Украјину“. Коментаришући фотографију припадника народне војске Донбаса, Псаки је тврдила: „На фотографијама видимо да ови људи, судећи по спољним одликама, сигурно имају везу са Русијом“. На те и неке друге изјаве су реаговали руски медији.

Читајте више наУкрајина из минута у минут