Пушков: САД су прешле границу која дели спор од цинизма

17-06-2014 11:44:27 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


САД и западне земље уништавају међународно право, изјавио је у уторак председник комитета Државне думе за међународне односе Алексеј Пушков. Један од таквих корака је одбијање у СВ УН да се подржи резолуција, која осуђује напад на руску амбасаду у Кијеву.

САД и западне земље продужавају са уништавањем међународног права и један од таквих корака је одбијање у СВ УН да се подржи резолуција, која осуђује напад на руску амбасаду у Кијеву, изјавио је у уторак председник комитета Државне думе за међународне односе Алексеј Пушков.

Према његовим речима, то је сигнал за тоталне нападе на амбасаде широм света. „Више се уопште не може говорити о томе да се са САД може водити било каква дискусија, нити покушавати да се нађу било какви заједнички критеријуми. САД су прешле границу која дели дискусију од цинизма“, рекао је Пушков.

САД воде своју политику са позиције цинизма, Русија мора да утврди супротно схватање људских права у односу на САД и западне земље, сматра посланик. „Време је да ми утврдимо потпуно размимоилажење између нас и САД поводом тога шта се назива људским правима. САД су доктрину о заштити људских права претвориле у средство своје спољне политике. И америчка позиција по питању Украјине – о нису чак ни дупли стандарди, то је тотални цинизам, апсолутни и дефинитивни“, рекао је Пушков.

Он је обратио пажњу на нови аргумент САД да Украјина мора да има монопол на употребу силе на својој територији, а истовремено поводом Сирије САД говоре да сиријско руководство не треба да има монопол на употребу силе на својој територији.

„Видимо две ситуације где (САД) се заузима сасвим супротна позиција и да се администрација Обаме чак не брине ни како ће то изгледа“. Пушков је истакао да „Запад сматра да он може да нарушава међународно право и подржава таква нарушавања, кад то њему одговора, као и да позива на поштовање међународног права, када је то у њиховом интересу“.

Читајте више наУкрајина из минута у минут