Др Војислав Шешељ с гнушањем одбацује било какве гаранције издајничке и прозападне владе у Београду

17-06-2014 11:53:56 | | / vostok.rs |


Претресно веће III Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ) издало је 13. јуна 2014. године Налог којим се стране у поступку позивају да изнесу мишљење о могућности да се оптужени привремено пусти на слободу Proprio Motu.

Поводом тог Налога проф. др Војислав Шешељ износи своје становиште:

1. Др Војислав Шешељ оштро протествује због неодржавања статусних конференција у његовом предмету након изношења завршних речи, иако члан 65 бис Правилника о попступку и доказима предвиђа да се, независно од фазе поступка, статусне конференције морају одржати у року не дужем од 120 дана од последње статусне конференције. Правилник наглашава да су статусне конференције место гдеоптужени може покренути питања у вези са предметом укључујући здравствено стањеи услове притвора. Др Војиславу Шешељу су та права ускраћена.

2. Др Војислав Шешељ протестује због недоношења одлуке о укидању притвора,па чак и неразматрања тог питања у размацима које налаже Међународно обичајноправо. Обавеза Претресног већа била је да у одређеним временским размацимапреиспитује одлуку о притвору и одмах по престанку разлога за притвор донесе одлукуо његовом укидању.

3. Др Војислав Шешељ с гнушањем одбацује било какве гаранције издајничке и прозападне владе у Београду.

4. Уколико Претресно веће одлучи да га привремено пусти на слободу, проф.др Војислав Шешељ благовремено обавештава Претресно веће:

а. Да је једино ограничење које прихвата то да неће напуштати територију Републике Србије,

б. Да се неће периодично јављати полицији, нити носити огрлице, наруквице или наногнице, којима се вређа људско достојанство,

в. Да ће учествовати у политичком животу Србије и на јавним скуповима,

г. Да ће давати интервјуе новинама,

д. Да ће гостовати у телевизијским емисијама,

ђ. Да ће јавно критиковати Хашки трибунал као нелегални међународни суд.

Проф. др Војислав Шешељ