Џенифер Псаки сумња у погибију руских новинара код Луганска

18-06-2014 11:06:05 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Званични представник Стејт департмента Џенифер Псаки изјавила је да САД сматрају да је рано за изражавање саучешћа поводом погибије руских новинара на истоку Украјине. „Немамо прецизне податке“, изјавила је она.

Стејт департмент не располаже појединостима о погибији руских новинара на истоку Украјине. Званични представник ресора Џенидфер Псаки изјавила је да није упозната са детаљима догађаја.

„Видели смо те медијске извештаје, немамо потврду, појединости, узроке. Према неким извештајима, они су тешко рањени, други, пак, тврде да су погинули, док су били са групом наоружаних сепаратиста током борби у Луганску“.

„Ми бисмо, наравно, изразили саучешће њиховим породицама, позивајући све стране да осигурају безбедност новинара, али опет кажем, немамо прецизне појединости о околностима“, наводи РИА Новости изјаву Псаки.

У минобацачком нападу 17. јула у Луганску прогинула су два руска новинара, специјални дописник ВГТРК (Сверуска државна телевизијска и радио компанија) и монтажер звука Антон Волошин. Корнељук је преминуо од задобијених рана у болници у Луганску, а Волошин је погинуо на лицу места, када му је граната пала испред ногу. Волошина је идентификовао колега Виктор Денисов. Сви новинари имали су на одећи јасно препознатљив знак „прес“. У тренутку напада припадници самоодбране су покушавали да из опасне зоне извуку групу избеглица.

Читајте више наУкрајина из минута у минут