Мајкл Реган: Ако данас постоји лидер, онда је то Владимир Путин

20-06-2014 10:19:59 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Алексей Дружинин/ vostok.rs |


У једном од интервјуа, син 40. председника САД Роналда Регана, Мајкл Реган је говорио о дефициту правих лидера у савременом свету. Према његовом мишљењу, ако такав постоји, онда је то председник Русије Владимир Путин.

Он је критиковао политичаре у Вашингтону и изјавио да је „време да преузму одговорност“. Према мишљењу сина 40. америчког председника, САД немају јасну и стабилну спољну политику. Он је управо то назвао једним од разлога успеха терориста у Ираку после повлачења америчке војске из Ирака. У интервјуу емисији „Форум Америке“ на каналу „NewsmaxTV“ Мајкл Реган је, такође, говорио о дефициту јаких лидера на међународној арени, таквих као што су били Роналд Реган, Маргарет Тачер, Михаил Горбачов или Јован Павле II.

„Нема никог ко би устао и рекао: „Шта то радите? Шта се дешава? Прекините!“, изјавио је Реган-јуниор. Он је додао: „Ако данас постоји такав лидер, онда је то председник Русије Владимир Путин. Ја сам већ о томе писао пре неколико месеци. Путин је луткар, а сви остали раде оно што им он дозвољава“.

Недостатак јаких лидера, према мишљењу сина председника, и јесте узрок потреса у данашњем свету. Мајкл Реган је посебно истакао чињеницу да се његов отац није плашио да преузме одговорност. Он сматра да је време да неко данас у Вашингтону преузме одговорност за дешавања. „Међутим, нико од политичара неће то да уради“, рекао је са жаљењем Реган-јуниор.

Мајкла Регана су усвојили Роналд Реган и његова прва жена Џејн. Кад аје био тинејџер жалио се на вечну заузетост оца. Мајкл је с председником могао да поразговара само када је ишао у посету Белој кући.