Оружје из Првог светског рата и сабља Николаја II биће приказани у Петербургу

23-06-2014 11:48:34 | | Глас Русије, © Коллаж: «Голос России»/ vostok.rs |


Оружје из Првог светског рата, као и сабља Николаја II, биће изложени у Војно-историјском музеју артиљерије у Петербургу на једној од највећих изложби у Русији, посвећених 100-годишњици почетка „Великог рата“, саопштио је за РИА Новости представник прес-службе музеја.

„Укупно ће бити представљено 300 јединствених предмета из фонда музеја. Велики број предмета никада није био приказан раније. Такође, показаћемо две сабље и мач императора Николаја II, као и оружје аустријског императора Франца Јозефа“- рекао је наш саговорник.

На изложби ће бити изложени разни облици ватреног и хладног оружја, артиљерије, разне опреме. Биће изложене и разне униформе, опрема, предмети који су чинили војну свакодневицу, цртежи са фронта, плакати, као и ретке и јединствене фотографије. Већина предмета експозиције ће бити изложена по први пут.

На отварање изложбе су позвани учесници војно-историјских клубова Санкт Петербурга, који ће бити одевени у униформе из времена Првог светског рата. Како би још боље осетили дух тог времена, посетиоци ће моћи да узму у руке и копију манифеста Николаја II о почетку рата.