Украдена Шумахерова медицинска документација и понуђена на продају

25-06-2014 09:38:14 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Полиција је саопштила да је медицински картон возача Формуле 1 Михаела Шумахера украден и да jе понуђен на продају. Преступници процењују вредност поменуте инфорамције на око 50000 долара. Менаџер спортисте позива на поштовање Шумахера и моли да се не штампају поверљиви подаци, ако буду доспели у медије.

Подаци о хоспитализацији, свим операцијама и лечењу возача Михаела Шумахера украдени су из медицинске установе, преноси немачки лист Билд, позивајући се на полицијски извештај.

Преступници сада планирају да продају поверљиву документацију. Познато је да је материјал понуђен неким листова у Немачкој, Енглеској и Француској и да су га лопови проценили на око 50000 долара.

„Тај поступак може да изазове само ужас и гнушање. Могу да препоручим да се не купује поменута документација, а камоли објављује. Наравно, на све могуће начине настојаћемо да то спречимо“, изјавила је менаџерка возача Сабина Кем.

У званичном обраћању Шумахеровог менаџмента, објављеног на страницама листа, такође се каже да објављивање података представља кривично дело и да ће бити гоњено по закону. Већ је покренут кривични поступак и свако спомињање у медијима поверљивих инфорамција третираће се као одовјено кривично дело.

Није јасно ко је и одакле украо здравствену документацију. Недавно је возач пребачен из болнице у Греноблу у медицински рехабилитациони центар у Лозани. Полиција је саопштила да је могуће да је хакерисан компјутер у болници у Греноблу и да су хакери ту ископирали податке.

Ово није први случај да преступници покушају да се користе беспомоћношћу познатог спротисте Михаела Шумахера. Раније су две непознате особе покушале да провале у собу звезде Формуле 1 и фотографишу га. А касније је у собу покушао да уђе човек преобучен у свештеника, али је обзебеђење успело да га на време спречи.

Шумахер је на скијању у францсуком скијалишту 29. децембра 2013. године пао и ударио главом о камен. Возач који је 3. јануара напунио 45 година, налази се на рехабилитацији у медицинском центру у Лозани у Швајцарској.

Раније се налазио у једној од болница у Греноблу у стању коме. Почетком фебрурара лекари су изјављивали да ће Шумахер моћи да иазђе из вештачке коме најраније за неколико нееља или чак месеци.