Налазите се на страници > Почетна > Магазин > Култура > Серија «Несаница»

Серија «Несаница»

04-07-2014 11:50:02 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Руска ТВ компанија DIXI Медиа бави се производњом телевизијских серија, пунометражних, документарних филмова, рекламних спотова.

Недавно је DIXI Медиа снимила нови занимљиви пројекат - серију Несаница, која мора да буде представљена корисницима Интернета на платној основи. Сиже овог филма, као и назив серије, квинтесенција је нашег живота. Велики град живи ноћу: неко је у Интернету, неко вози бицикл или се вози котураљкама кроз ноћну Москву, неко игра сурове игре, нађе се у безизлазној ситуацији, у којој може да преживи само један - најпаметнији и најјачи. Онај ко је способан да делује сурово и бескрупулозно.

Продуцент ТВ компаније и серије Несаница Јефим Љубински је испричао о том пројекту и неговој судбини у демонстрациама у Европи:

- Наша компанија се бави производњом ТВ производа од 1992. године. Током дужег времена смо снимали филмове различитих жанрова. У току 8 година снимамо ТВ серије. Настао је тренутак, када смо осетили да морамо снимити серију ван оквира обичних руских филмских производа. Према резултатима Канског филмског тржишта MIP- TV-2014, одржаног у априлу, европски дистрибјутори су изразили мишлење да је то прва руска серија европског квалитета. Разумљиво је да је изаћи на Европско ТВ тржиште веома тешко, конкуренција је висока, бити први је веома одговорно. Међутим, надамо се да ће европски гледаоци испољити интересовање према овој серији, те ће га купити у Европи ради демонстрације. Серија је доста брутална.

Едуард Фљоров, који тумачи једну од главних улога, изнео је своје утиске од снимања у пројекту компаније DIXI Медиа:

- Мени су предложили две улоге, али сам тумачио ону, коју сам више хтео. Човек је сурови убица, али при томе има неке представе о праведности. То је јарки карактер, зато ми је интересантан. Лик свог јунака сам створио сам, редитељ се трудио а да ми не смета. Није лоше када редитељ игра улогу фудбалског судије, у том смислу да је добар судија тај, који се скоро не види, не смета учесницима утакмице да играју. Мени је било удобно да радим с редитељем серије Несаница Андрејем Мармонтовим, с камерманом Машом Соловјовом. Тим је био изврстан, те смо сложно радили ради резултата.

Такав пројекат има велику будућност. Излаз на Европско тржиште је веома перспективна идеја, јер та област код нас и у свету тек почиње да се развија. Постоји нада да ће таквих квалитетних пројеката бити више, а руски и страни Интернет и гледаоци ће са задовољством гледати такве филмове.

Глумац Едуард Фљоров је додао да је један филмски пројекат, у којем је он учествовао, био снимљен у Хрватској. Глумац је изнео своје утиске о људима, земљи и снимању:

- 2006. године се снимала ТВ серија у Хрватској од 12 епизода. То је био политички филм са називом Урота (Завера). Ја сам тумачио улогу руског мафијаша Тиреновског. Зато је био потребан глумац, који говори руски. Мој јунак учествује у две епизоде. Снимали смо на острву Хвар близу Сплита, те смо један дан снимали у Загребу. Утисци су веома пријатни, чак смо снимали и купање у Јадрану. Тим је био интернационални: Хрвати, Срби, Босанци, Словенци. Хрватски језик спада у словенске, зато сам на крају снимања разумео више од половине оног, о чему је реч. То је веома интересантно искуство.

Глумачка професија је путовање у непознато. Успели пројекти са страним учешћем су увек корисни за глумца: контактирање с новим људима друге културе, други прилаз процесу снимања.

Ана Делицијева,