На свечаности у Бразилу Путин примио право организације СП у Русији

14-07-2014 09:30:13 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Aleksey Nikolskyi/ vostok.rs |


Током свечаности први човек ФИФА Јозеф Блатер уручио је председнику Русије Владимиру Путину потписан сертификат, који симболизује предају штафете организације светског првенства у фудбалу.

Владимир Путин је у Бразилу учествовао у симболичној церемонији предаје права организације светског првенства у фудбалу Русији, одржаној на стадиону Маракана у Рио де Женеиру, уочи финалне утакмице Светског првенства у фудбалу 2014, пренела је прес-служба Међународне федерације фудбала (ФИФА).

Током свечаности први човек ФИФА Јозеф Блатер уручио је руском председнику Владимиру Путину потписани сертификат, који симболизује предају штафете организације светског првенства у фудбалу. Владимир Путин и председница Бразила Дилма Русеф, такође су добили потписане званичне лопте турнира.

„Светско првенство у фудбалу у Бразилу имало је посебну идеју уједињења људи, света и борбе против дискриминације“, изјавио је Блатер. Уживали смо у успешном светском првенству и оставили наслеђе у овој земљи. Истовремено постоји одговорност за следећу земљу домаћина, и ја сам сигуран, да ће Русија преузети ту одговорност и такође организовати диван турнир за памћење 2018. године.

„Бразил се поности тиме што је поново постао место одржавања највећег фудбалског празника на свету“, рекла је Русеф. Сигурна сам да ће свако ко је дошао у Бразил, као туриста или у званичној делегацији, понети са собом успомене на наше гостопримство и радост. Желим Русима много успеха у организацији Светског првенства 2018“.

Владимир Путин је одговорио честитајући Русеф на „успешно организованом светском првенству“. „Фудбал помаже да се реше социјални проблеми. Наш задатак је да створимо најбоље услове за тренере, фудбалере, стручњаке и навијаче. Захвалан сам председнику Блатеру и његовим колегама из Међународне федерације фудбала за част која нам је као будућим домаћинима светског првенства припала. Учинићемо све што је могуће да одржимо турнир на највишем нивоу“, изјавио је председник Русије.