Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Бразил поново плаче

Бразил поново плаче

13-07-2014 05:00:16 | | Глас Русије, фото: AP/Hassan Ammar/ vostok.rs |


Спортски портал championat.com издваја на светском фудбалском шампионату у Бразилу основне догађаје дана. У Бразилу је завршена утакмица борбе за треће место светског шампионата. Домаћини турнира су играли с репрезентацијом Холандије. Победили су Холанђани са резултатом 3:0. Они су добили бронзану медаљу мундијала.

Утакмица је почела од напада Холанђана, која је резултирала пеналом на гол Жулија Сезара. Тјаго Силва је добио жуту картицу, док је Робин ван Перси пуцао са растојања 11 метара. На 16. минуту је Дејли Блинд удвостручио предност свог тима. Даље су тимови имали прилике, али се резултат променио тек у додатно време – издвојио се Жоржињо Вејналдум. Дакле, репрезентација Холандије је заузела треће место на светском шампионату-2014 у Бразилу.

Главни тренер репрезентације Аргентине Алехандро Сабеља је уочи финалне утакмице са репрезентацијом Немачке испричао да би за њега било од двоструке части да победи у Бразилу, као и изнео мишлење о јаким странама бундестим. За све нас је огромна част да заступимо Аргентину у финалној утакмици. За мене лично је то један од најважнијих тренутака у каријери и у животу. Увек сам много поштовао бразилски фудбал. Добити Светски куп била би двострука част. Ради тога морамо да покажемо велику игру. Немачки тим је јак физички и тактички. Његов ситстем одлично функционише. Овај тим има јак карактер. Много тога морамо да учинимо да би постигли успех, изјавио је тренер аргентинске репрезентације приликом конференције за штампу.

Председник РФ Владимир Путин прати светски шампионат, када има могућност, саопштио је портпарол шефа државе Дмитриј Песков. Он има веома напети рад, зато не може да у пуној мери прати шампионат. Када има бар мало времена, он то чини, испричао је Песков. Председник Русије планира да посети финале шампионата. Он ће се налазити у Бразилу у вези са одржавањем тамо самита БРИКС, који се поклапа с даном финалне утакмице, рекао је Песков у интервјуу Руској служби вести. Портпарол није саопштио, за кога навија шеф државе. Према речима Пескова, на ту чињеницу да је руска репрезентација напустила светски шампионат, а није савладала групну етапу, Путин је реаговао онако, како су реаговали сви.

За финале светског шампионата – утакмицу између репрезентација Немачке и Аргентине на стадиону Маракана у Рио-де-Жанејру очекује се од 74 300 до 74 738 навијача. То су новинарима саопштили на брифингу ФИФА, посвећеном церемонији затварања турнира. Према прецизираним подацима, 4066 улазница су купили намачки навијачи, 4461 – аргентински, 12984 бразилски. За игру је акредитолвано 2500 представника медија. За гледаоце категорије VIP резервисано је 1 582 места.

Интернет портал Газета.ру анализира утакмицу за треће место, у којој је репрезентација Холандије сатрла домаћине са резултатолм 0:3. Репрезентација Бразила је завршила форум с најгорим за себе показатељем поузданости одбране (14 добијених голова) током наступа на мундијалима. У време, одређено за откривање бронзаног учесника, обично се давало просечно 4 гола. Најбољи играч те утакмице је према верзији Газете.ру Арјен Робен. Лидер холанске репрезениације је поново постао идеолог победе, мада према резултатима утакмице није дао гол. Међутим, управо Робен је зарадио пенал већ другог минута утакмице, одвојивши се од Тиага Силве, а затим је растерао напад и почео другу комбинацију гола.

Спорт-експрес је такође посветио утакмици за треће место посебан чланак. Бразил је тражио неки одговор после друге срамоте, која ће стално бити с Луизом Фелипе Сколаријем и његовим штићеницима. Холандија два дана после изгубљене утакмице против Аргентине није била против тога да иде кући непобеђена (ако не у серији пенала, онда у време игре). Домаћини су променили састав, заједно с Дантеом и Бернардом отклонили су Марселу, Фарнардиња, Халка и Фреда, постројили се за Жоом, али су имали исте проблеме, што и у игри са Немачком. Наранџасти су ставили све своје основне и здраве, без Јонга и траумираног приликом вежбе Снајдера, те су у потпуности искористили могућности, које су им пружили супарници. Ван Гал је за опроштај променио голмана: уместо Силесена је изашао не пенал-мајстор Крул, већ Форм, који је добио свој минут славе. Дакле, први број Холанђана је постао најзаменљивији голман у историјату светских шампионата, док је тренер наранџастих искористио све фудбалере из упита за турнир. Тренер је постао и у томе јединствени и непоновљиви. Уочи лета за Манчестер стручњак је оставио свом наследнику Хусу Хидинку тим у бронзаној амбалажи. Бразил поново плаче.

Михајил Синтин,