Фестивал Позоришни Олимп отвара се у Сочију

01-07-2014 11:52:26 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Више од хиљаду уметника учествоваће на традиционалном федералном фестивалу Позоришни Олимп који стартује у понедељак у Сочију, саопштава администрација града. Позоришта која учествују у конкурсу приказаће своје представе и борити се за право да се називају најбољим руским позориштем.

Поред стваралачког такмичења, она ће представити својеврсне извештје о томе колико су успешна. Публика може да види на сцени Зимског позоришта комедије, драмске представе, увемтност луткартког позоришта, стоји у саопштењу.

Међу учесницима фестивала је Московско драмско позориште драме и комедије, Кримскотатарски академски музичко-драмски театар, Владимирски академски обласни театар драме, Костромско државно драмско позориште Островски, позориште Град из Долгопрудног.

Прецизира се да поред основног стваралачког програма у којем ће бити представљене предстве руских позоришта, буде одржана информативна презентација напредног стваралачког, упрвљачког и партнерског искуства руских и страних позоиршта, округли столови, семинари, дискусије, радионице, консултације водећих стручњака о актуалној професионалној тематици, усмерене на развој и усавршавање позоришног процеса у Русији.