Министар спорта Мутко: Не треба реаговати на изјаве политичара који се баве пиар-ом

28-07-2014 08:57:01 | | Глас Русије, фото: Голос России/ vostok.rs |


Русија је стекла право одржавања светског фудбалског шампионата-2018 у децембру 2010. године. Раније је са позивом бојкотовања турнира иступио бивши тренер репрезентације Холандије Џон ван’т Схип. Недавно је представник блока конзервативаца у бундестагу Михаел Фукс изјавио да Русији треба ускратити право на организовање турнира.

Почетком марта амерички сенатори Марк Кирк и Ден Коатс обратили су се ФИФА са молбом да се обустави чланство Русије у тој организацији и одузме јој се право на орагнизовање светског шампионата-2018, као и право учешћа националне репрезентације на светском шампионату-2014. године у Бразилу. ФИФА је у петак изјавила да "бојкот крупних спортских догађаја није ефикасан метод решавања проблема".

Бојкоти у светском спорту су се дешавали: нашу Олимпијаду су бојкотовали 1980. године. Касније су сви признали да је то било погрешно. Зато је реаговање на исказе политичара, који се баве пиар-ом, бесмислено. Ми се мирно спремамо, градимо објекте, инфраструктуру, спремамо се за светски шампионат, рекао је Мутко издању Р-Спорт.