ФК Нови Сад угостиће селекцију Народне Републике Луганск

29-07-2014 01:35:38 | | 021.rs/ vostok.rs |


Фудбалски клуб Нови Сад одиграће крајем августа пријатељску утакмицу са репрезентацијом самопроглашене Народне Републике Луганск.

Како је за 021 казао председник УО клуба са Детелинаре, Томислав Ловрековић, идеја за овако нешто потекла је од тога што је тамошњем "народу потребна подршка и на овај начин ће се послати порука мира".

"Саосећамо са свима где се данас гине и где се губе главе, због разних идеала, без намере да улазимо у идеолошке поделе и стајемо на нечију страну. Сматрамо да је народу тамо преко потребна било која врста подршке, а познато је да спорт кроз векове мири људе. Отуда идеја да наши пријатељи из Новорусије буду гости у нашем граду, да покажемо да умемо да будемо уз друге као што су они били уз нас", наводи он.

Ловрековић додаје да ће се утакмица одиграти упркос томе што Луганск није призната држава, истичући да је ово "пре свега меч пријатељства, без политичке позадине". "Меч ће бити хуманитарног карактера, а на који начин ће се прикупљати донације биће познато наредних дана", рекао је он.

Представници тог отцепљеног дела Украјине најавили су да ће радо прихватити позив. Самопроглашена Народна Република Луганск планира и да усвоји низ закона и прописа којима би се омогућило формирање Фудбалског савеза региона Луганск, који би ступио у контакт са ФИФА и УЕФА.

Сузана Стојићевић,