Россотрудничество приказало у Ташкенту филм о догађајима у Украјини

01-08-2014 01:37:48 | | Глас Русије, фото: © Flickr.com/Öner TÜYLÜOĞLU/cc-by-nc-sa 3 |


Документари филм новинара Андреја Караулова „Обични фашизам“ о последњим догађајима у Украјини приказан је у Руском центру науке и културе у Ташкенту у среду.

Кијевске власи од априла спроводе оружану опрацију уперену против цивила незадовољних државним превратом из фебруара ове године. Према информацијама комесеријата УН за људска права и Светске здравствене организације, од средине априла до 26.јула у Украјини је убијено 1129 цивила, а 3442 особе су рањене. У Москви ту специјалну операцију називају казненом и позивају Крим да је по кратком потпуску прекине.

Филм који је створио руски новинар и телевизијски водитељ, аутор програма „Момент истине“, говори о непознтим чињеницама у вези са превратом у Украјини.

„Историја се ствара данас, неопходни су документарни докази за оно што се догодило и заједно са амбасадом Русије смо организовали приказивање овог филма са циљем да се локалном становништву покаже истина о догађајима у Украјини“,- саопштио је за РИА Новости шеф представништва Федералне агенције за питања ЗНД, дијаспоре и међународне хуманитарне помоћи- Россотрудничество у Узбекистану, саветник амбасаде РФ Валериј Кајер. Приказивању филма присуствовали су представници културног и јавног живота, новинари Узбекистана.