Уметници руског Државног циркуса иду на гостовања у Јапан

01-08-2014 04:44:35 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Велика гостовања уметника Руске државне циркуске компаније (Росгосцирк) почињу у Јапану у суботу – наступи ће бити одржани у Јокохами, Нагану и другим градовима, саопштава се на сајту те компаније.

У Земљи излазећег сунца почињу гостовања руског циркуса. Она ће трајати све до краја лета. Поред поменутих градова гостовања ће обухватити Макухари, Нагоју, Токородзаву и Цу, - говори се у саопштењу. На гостовањима ће учествовати више од 30 уметника и 50 животиња. Пред јапанским гледаоцима ће наступити ваздуши гимнастичари под руководством Николаја Акилова, жонглер Еркинбек Саралајев, дует кловнова Марије Фролове и Едуарда Мојсејева, дресер медведа и леопарда Андреј Кликов и друге звезде руског циркуса.

Наступи циркуских уметника у Јапану одржавају се у години, када компанија слави своју 95. годишњицу. Зато су за гостовања биле одабране најбоље тачке програма, засноване на оригиналним уметничким идејама и стваралачким решењима да би атмосфера празника прожимала циркуске представе у Земљи излазећег сунца, говори се у посланици генералног директора Росгосцирка Вадима Гаглојева јапанским гледаоцима.

Према речима Гаглојева, наступи циркуских уметника ће постати јарки догађаји у културном животу Јапана, те ће допринети даљем учвршћивању међудржавних веза. Он је истакао да ће гледаоцима бити представљена читава лепеза циркуских поставки различитих жанрова, где се хармонично спајају извођачки стил учесника програма, необични костими и оригинална музичка пратња.