Липницка замолила публику за помоћ при избору музике

01-08-2014 03:05:33 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Олимпијска шампионка у уметничком клизању 2014. године у екипном такмичењу - Рускиња Јулија Липницка, обратила се члановима њене званичне групе на руској друштвеној мрежи „ВКонтакте“ са молбом да јој публика помогне око избора музике и око идеје за слободни програм у новој сезони.

Липницка је прошле године у оквиру кратког програма наступала уз музику Марка Минкова, тачније његову песму „Не одричи се љубави“, а у слободном програму уз музику из филма „Шиндлерова листа“. Аутор оба програма је био чувени продуцент и кореограф Илија Авербух. „Кратки програм за следећу сезону је већ у потпуности готов и Јулија је овим програмом веома задовољна, а око слободног програма она и њен тренер Етери Тутберидзе не могу још да одлуче, зато би Јулија веома желела да у избору учествује и њена публика, чланови њене званичне групе на друштвеној мрежи“- говори се у обраћању члановима групе. Такође се каже да ће се Липницка укључити у избор и да ће лично разматрати предлоге публике.

Традиционално, клизачи представљају програме нове сезоне судијама руководства Федерације уметнничког клизања Русије, тренерима и стручњацима током друге половине августа, иза затворених врата.