Антируска кампања САД не издржава елементарну критику

03-08-2014 11:38:03 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Aleksey Nikolskyi/ vostok.rs |


асопис World Socialist Web Site тврди да су Вашингтон и његове „марионете“ покренуле провокациону пропагандну кампању против Русије, окривљујући Владимира Путина за рушење малезијског авиона и погибију 298 људи.

Бела кућа за то не даје никакве доказе. Напротив, податке које је објавила Русија, стављају под сумњу позицију САД. Пропаганда САД. Која криви Русију за рушење малезијског авиона, је пала на испиту, сматра World Socialist Web Site,а преноси ИноТВ. У условима крвопролића у Гази, светски медији саопштавају да је администрација Обаме, заједно са ЕУ, донела одлуку о увођењу санкција – али, не против Израела, него против Русије.

Те „казнене“ мере су донете у контексту провокационе пропагандне кампање, која је усмерена против Русије и њеног председника, пише у часопису. Москва и лично Владимир Путин се окривљују за рушење малезијског авиона и погибију 298 људи.

Називајући Путина и проруске снаге самоодбране на истоку Украјине масовним убицама, Вашингтон и његови савезници, како истиче аутор чланка, ћуте поводом убиства више од хиљаду цивила услед артиљеријских напада са стране кијевске армије.

Осим тога, упркос свим громогласним изјавама и санкцијама, Вашингтон није могао да покаже ни један доказ да је лет МН17 оборен ракетом са стане антикијевских снага.

Америчке власти се уместо тога позивају на видео и аудио снимке, које је на YouTube поставила украјинска обавештајна служба – позната, према подацима новинара, по фабрикацији лажних оптужби против Русије.

Америчка обавештајна служба није показала ни сателитске снимке, не ухваћене разговоре, како би њима потврдила оптужбе против руских власти.

С друге стране, руска армија је објавила податке обавештајне службе, укључујући и информације са радара, које стављају под сумњу тачку гледишта Запада. Према тим подацима, у рејону пада авиона, тог истог дана су се налазиле минимум три украјинске противваздушне батерије, на даљини удара од малезијског авиона је летео кијевски авион, наоружан ракетама класе „ваздух-земља“. Западни медији више воле да ћуте о тим доказима или да их називају „пропагандом“ или „теоријом заговора“.

Читајте више наУкрајина из минута у минут