Љоња - четверогодишњи бубњар из Сибира освојио Италију

04-08-2014 12:00:30 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Наступ малог бубњара Леонида Шиловског из руског Новосибирска одушевио је италијанску штампу. Дечак, који је недавно навршио четири године, веома осећајно је извео партију из чувене оперете Офенбаха.

"Ко зна, шта би рекао Волфганг Амадус Моцарт, који је компоновао музику у петој години, да је видео наступ Љоње Шиловског", - пише Lettera 43.

Италијанско издање је одушевљено способностима малог руског музичара.

Лист истиче да Љоња има свега 4 године, а већ наступа са дувачким оркестром. Сам Љоња свира бубњеве. Заједно са професионалним музичарима, свирао је "канкан" из оперете Жака Офенбаха "Орфеј у паклу".

Мали дечак из Новосибирска је звезда руског шоуа "Минут Славе". Он је ушао у полуфинале, извевши партију удараљки из песме рок-групе Skillet. Први пут су Леонида Шиловског ставили испред бубњева пре годину дана – имао је свега три године..


"Када је син мало порастао, он је почео да свира на лонцима. Затим је почео да пева чак и у превозним средствима, када смо се некуд возили. Деца не знају за комплексе. Када је навршио три године, купио сам му бубањ", — испричао је отац Леонида, Денис Шиловски, када је заједно са сином у јануару ове године наступао у новосибирској васпитној колонији. Тада је отац свирао гитару, а син бубњеве.