Првих 30 километара српске деонице „Јужног тока“ могло би да буде изграђено до краја године

06-08-2014 04:43:14 | | Глас Русије/ vostok.rs |

Подизвођачи српске компаније


Првих тридесет километара деонице гасовода Јужни ток на територији Србије могло би да буде изграђено до краја ове године, саопштили су србски председник Томислав Николић и генерални директор „Центрогаса“ Станислав Аникијев у среду на састанку у Београду. „Центрогас“ (спада у групу „Гаспрома“) победио је на тендеру за изградњу магистралног гасовода „Јужни ток“ на територији Србије, расписаном у марту.

Компанија ће радити на пројектовању, испоруци опреме и материјала, грађевинско-монтажним радовима, обуци особља и пуштањем у рад Јужног тока у Србији.

Према саопштењу из Кабинета србског председника, Николић и Аникејев су потврдили да ће као подизвођачи бити ангажоване српске компаније.

Према речима Томислава Николића пројекат „Јужни ток“ има велики значај за Републику Србију и представља огромну шансу за њен економски развој и унапређење положаја Србије у региону и Европи.

Као што је познато дужина магистралне деонице Јужног тока на територији Србије износи 422 километра, а дужина огранка за Хрватску и Републику Српску – 158 километара.