До краја године у Србији ће се изградити 30 км гасовода Јужни ток

08-08-2014 12:55:27 | | Глас Русије, фото: P/ Marko Drobnjakovic/ vostok.rs |


До краја ове године у Србији ће се изградити 30 км гасовода Јужни ток, изјавио је Душан Бајатовић, генерални директор компаније Србијагас – државног испоручиоца природног гаса у балканске земље.

Он је изразио уверење да ће пројекат бити у потпуности реализован и у планираном року. „Ради се о енергетском пројекту стратешког значаја, првенствено за енергетску стабилност и безбедност ЕУ, који нема не средњерочну, него ни дугорочну алтернативу. Зато ће, без обзира на украјинску кризу, Јужни ток бити реализован на време“, тврди Бајатовић.

„Не постоје разлози због којих до тога не би дошло“, додао је директор Србијагаса.

Србија може значајно повећати извоз прехрамбених производа у Русију – Привредна комора Србије може значајно повећати обим извоза прехрамбених производа у Русију и у некој мери компензовати прекид испорука у РФ из других држава, саопштено је из Привредне коморе Србије.

„Количина, квалитет и стабилност испорука су врло важни за успешан извоз прехрамбених производа у Русију. Ми можемо значајно повећати обим извоза прехрамбених производа, ако будемо поштовали захтеве руског тржишта о високом квалитету производа“, стоји у саопштењу Коморе.