Порошенко прихватио оставку секретара СНБО Украјини Порубија

08-08-2014 07:11:04 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/ Михаил Воскресенский/ vosto |


Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Андреј Порубиј није хтео да коментарише своју оставку „у ратним условима“, али је изјавио да ће „помагати фронту, првенствено добровољачким батаљонима“.

Он је изјавио да је дао оставку, коју је прихватио шеф државе. „Дао сам оставку на место секретара СНБО Украјине. Сматрам да је неприхватљиво да за време рата коментаришем оставку. Наставићу да помажем фронту, првенствено добровољачким батаљонима“, саопштио је Порубиј у четвртак на свом Facebook профилу.

Прес-секретар председника Свјатослав Цеголко је са своје стране саопштио да је председник прихватио оставку Порубија. „Парубиј ће на било ком месту остати у тиму председника. Порошенко се захвалио секретару СНБО на раду“, саопштио је прес-секретар на свом Twitter.

Кијевске власти од априла спроводе на истоку Украјине војну операцију, која је усмерена против незадовољних фебруарским држаним ударом становника региона, који су прогласили Доњецку и Луганску Народну Републику. Москва је ту војну операцију, која је однела много људских живота са обе стране, посебно међу цивилима, назвала казненом и позвала Кијев да хитно је прекине.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут