Који руски град вам одговара за живот?

09-08-2014 10:00:47 | | Глас Русије, © Коллаж: «Голос России»/ vostok.rs |


Глобализација је већ постала уобичајена чињеница у нашем животу, мноштво људи лако мења посао, градове и земље. Кад би требало да се настаните у Русији, драги пријатељи, који њен град би вам највише одговарао? Спортски Сочи, пословни Јекатеринбург, енергична Москва, аристократски Санкт-Петербург или древни Казањ? Тестирајте се и сазнаћете у којем кутку Русије бисте нашли свој други завичај.

1. Који одмор највише волите?

А) Интелектуални. Волите да проводите време читајући књиге, окорели сте посетилац позоришта и изложби савремене уметности. Гледали сте све филмове Вудија Алена и Луја Буњуела, одлично се разумете у сликарство, скулптуру и архитектуру, знате пет језика и наравно, свирате виолину или клавир.

Б) Спортски. Не можете да замислите ниједан дан без физичких активности! Трчање, пливање, бицикл, скије – све је то део вашег уобичајеног начина живота.

В) Активан. Волите да будете у току свега: филма, моде, политике, спорта и здравог живота. Не можете да се одлучите само за једну ствар. Данас се у парку возите бициклом, сутра идете на премијеру новог филма, а следеће недеље ћете обавезно посветити пажњу пословном предавању за предузимаче-почетнике.

Г) Продуктиван. Одмор је за вас једноставно промена активности. Не желите да губите ни тренутак у свом животу. Ви сте човек од посла. Зато у односу на све остале животне радости у слободно време предност дајете успостављању пословних контаката, проучавању књига с економском и трговинском тематиком, прављењем бизнис-планова и активним трагањем за новим инвеститорима.

Д) Опуштени. Ви волите да се излежавате до поднева, па да затим направите укусан доручак уз звуке мирне, опуштајуће музике. Да седите на балкону са шољом управо скуване мирисне кафе и да пратите као шушти лишће на дрвећу, како цркућу птице, а живот се одвија својим током. Уместо да јурите од једне активности до друге, да дижете тегове у спортској сали или да гледате артхаус филм у биоскопу под отвореним небом, ви више волите да останете код куће, да се цела породица окупи за столом како би дискутовала о најновијим новостима.

2. Која област делатности вам је најближа?

А) Уметност, књижевност, филм.

Б) Спорт, финес.

В) Тешко вам је да одговорите. Све вам се свиђа.

Г) Бизнис, економија, иновационе технологије.

Д) Философија, психологија.

3. Какви људи вам импонују?

А) Образовани, васпитани, с префињеним укусом, који могу да разговарају на све теме.

Б) Весели, активни, весели, помало нехајни, који воле да доносе спонтане одлуке.

В) Амбициозни, покретљиви, енергични, непосредни и дружељубиви.

Г) Озбиљни, паметни, који знају вредност времена, који не бацају речи у ветар, одговорни.

Д) Добронамерни, мирни, мудри, спремни да притекну у помоћ у тешким тренуцима за које је породица на првом месту.

4. Какво време вам се више свиђа?

А) Прохладно, кишно, магловито.

Б) Топло, сунчано, с високом влажношћу ваздуха.

В) Променљиво. С мразевима зими, врелим летом, с јаким олујама у пролеће и пљусковима у јесен. Ипак, зима може бити и топла, а лето свеже. Свиђа вам се кад не знате шта вас сутра чека.

Г) Сва четири годишња доба треба да буду подједнако заступљена у току године.

Д) Свиђа вам се кад је све уравнотежено – кад нема ни превелике врућине, ни љутих мразева.

5) Које превозно средство за кретање градом највише волите?

А) Бицикл. Пожељно је да буде крузер како бисте се комфорно кретали градом.

Б) Мотор, скутер, мотоцикл. Слобода, ветар у глави, без било каквих ограничења.

В) Метро. Од тачке „А“ до тачке „Б“ се стиже брзо, јефтино, без кашњења.

Г) Аутомобил. Ни од кога не зависиш, долазиш и одлазиш баш онда кад ти то треба.

Д) Аутобус. Једноставно, приступачно, згодно.

6. Који град вам је најближи по совм ритму и атмосфери?

А) Венеција. У њој постоји нешто загонетно и тајанствено.

Б) Рио де Жанеиро. Тамо су сви срећни и сваки дан је као празник.

В) Њујорк. То је град који је упио све боје, културе и обичаје света. Многолик је и безуман. Никад не спава.

Г) Берлин. Строг је и лаконски споља, пун амбиција и перспектива изнутра.

Д) Истамбул. Град у којем је традиција тесно испреплетена са савременошћу.

7. Шта желите од живота?

А) Стваралачко признање. Желите да људи запазе ваш таленат.

Б) Љубав. Без ње ништа нема смисла.

В) Славу и новац. На све сте спремни ради тога.

Г) Напредовање. Циљ оправдава средства.

Д) Срећу. Желите да дом буд пун свега.

Сад израчунајте које слово преовладава у вашим одговорима и сазнаћете који руски град вам највише одговара.

А) Санкт-Петербург

То је културна престоница Руске Федерације. Један од најлепших градова у Европи, у којем је свака зграда буквално прожета маглом историје и догађаја из прошлости. Број интелектуалаца по квадратном метру овде превазилази све дозвољене границе. Идеалан град за романтичаре, меланхолике и све поетски настројене људе бистрог ума и идеалних манира.

Б) Сочи

Престоница зимских олимпијских игара 2014. године, која је запањила свет својим спортским полетом и услугама на највишем нивоу. Ту је све – азурно море, снежни врхови, нежно сунце, велелепни паркови. Јединствена клима омогућава истовремено уживање у скијању и пливању. Сочи је летовалиште, створено за оне који предност дају активном животу.

В) Москва

Главни град Русије. Највећи мегаполис у Европи у којем се живот не зауставља ни за тренутак. Овде долазе људи из свих крајева света. Она као магнет стално привлачи нове и нове поштоваоце њене лепоте и величине. У Москви се остварују снови и ломе срца. То је град за људе пуне енергије, жеље за самоостварењем, који чезну за славом и жуде за насладом и новим утисцма. То је место за оне који су спремни да ризикују све што имају. Москва воли храбре, снажне и талентоване. И управо њима су овде отворени сви путеви.

Г) Јекатеринбург

Један од највећих мегаполиса у Русији. Град који се кандидовао за организовање светског сајма Експо-2020. Стециште пословних људи, иновационих технологија и абициозних пословних пројеката. Цео град је прожет духом предузимаштва и перспективних идеја. Идеално је место за пословне људе.

Д) Казањ

Један од најстаријих градова на територији Руске Федерације. Овде је 2013. године одржана XXVII Светска летња Универзијада. Управо тада су се у овај дивни, добри град, заиста заљубиле хиљаде омладинаца из свих крајева света. Казањ је духовна престоница Русије. То је одлично место за све поштоваоце традиције и породичних вредности. Овде време не јури као у великим мегаполисима. А једноставни, дружељубиви и љубазни људи град чине заиста јединственим местом за живот.

Аљона Ракитина,