Удар на команданта славне 125. моторизоване бригаде и хероја одбране Кошара

11-08-2014 03:07:51 | | fakti.org/ vostok.rs |

Окупациони карактер и претходне и садашње власти


Реакција покрета "За Србију на „покретање истраге“ против генералаДрагана Живановића

Покрет за Србију осуђује покретање истраге тзв. „тужиоца за ратне злочине“ против генерала Драгана Живановића, ратног команданта славне 125. моторизоване бригаде, која је одбранила земљу од покушаја копнене агресије здружених NATO-албанско-терористичко-фашистичких снага на правцу карауле Кошаре и за тај подвиг била одликована највишим одликовањем своје државе - Орденом народног хероја.

Покрет за Србију подсећа да су жуте власти најпре, по наредби из Вашингтона, извршиле притисак на правосуђе да се укине пресуда београдског Окружног суда против NATO главешина, одговорних за агресију на Србију, а затим су, по наредби из истог центра, основале тзв. „Тужилаштво за ратне злочине“ и специјалне судове, односно одељења, која би требало да наставе у недоглед делатност нелегалног и антисрбског Хашког трибунала, којим се такође управља из Вашингтона.

Напредњачке власти у том окупационом систему, инсталираном из Вашингтона у србско правосуђе, такође по наредби из Вашингтона, нису смеле ништа да мењају, па чак ни самог тзв. „тужиоца за ратне злочине“, иако се свуда у свету тужиоци смењују са сменом Владе. На овај начин, потврђен је окупациони карактер и претходне и садашње власти и њихово саучесништво у злочину против сопственог народа.

Покрет за Србију оцењује покретање истраге против славног ратног команданта, чија је јединица одликована Орденом народног хероја, као увреду сопственог народа и ругање његовим херојима, жртвама и борби за слободу, и као подмукли удар у темеље српске државе, посебно јер се ова истрага покреће на иницијативу тзв. „Фонда за хуманитарно право“ Наташе Кандић, плаћеничко-агентурне организације, којом се управља директно из Вашингтона, односно из Штаба за психолошке операције Пентагона.

Криминални вашингтонски режим, који је после агресије на нашу земљу, низом бруталних међународних злочина, довео свет на ивицу нуклеарног рата, већ је доживео свој морални фијаско у читавом свету, а није далеко дан када ће његови челници и њихови олигархијски патрони бити заслужено кажњени, попут нациста на крају Другог светског рата. Од своје судбине одговорних за злочин против мира и ратне злочине неће побећи ни Вилијем Клинтон, Медлин Олбрајт, Вилијем Коен и Весли Кларк.

Покрет за Србију ће наставити да подржава српске хероје и бори се против разорне и геноцидне окупационе политике, коју САД и NATO са својим помагачима спроводе у Србији. Сви њихови правно-политички потези на овом тлу су ништавни и подлежу кривичној одговорности са становишта историјског, међународног и позитивног националног права.

Покрет за Србију позива све грађане и њихове организације да се укључе у Народни фронт, како бисмо Србију ослободили окупације и зауставили национално понижење и геноцид.