Истрага око НИС-а неће покварити односе са Русијом

15-08-2014 09:47:07 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Алексей Никольский/ vostok.r |


Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у Дневнику РТС-а да не треба "нико да брине" за односе Србије и Русије због најављене истраге око приватизације НИС-а, јер је премијер Србије Александар Вучић у контакту са најзначајнијим представницима руске стране.

Министар енергетике и рударства Александар Антић изјавио је да питање истрага у вези приватизације НИС-а не треба политизовати и доводити у било какав контекст са партнерима из Русије. Председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић изјавио је да не види ништа спорно у преиспитивању свих приватизација које су обављене у претходном периоду, па и у НИС-у, али је негирао своју умешаност у приватизацију те фирме, о чему спекулишу поједини медији последњих дана.

"Ово није урађено због руске стране, већ због наше, а не желим да прејудицирам било какве налазе истраге који ће бити јавно презентовани, да грађани виде шта се десило", изјавио је Стефановић гостујући у Дневнику РТС-а.

Он је рекао и да се премијер лично заложио да ово буде ствар "коју ћемо истерати на чистац".

Стефановић није могао да прецизира када можемо да очекујемо крај истраге, али је навео да ће се надлежни трудити да то буде што пре.