Изван шатора: Есенесдеов кадар Тришић-Бабић поново изјављује љубав НАТО

05-09-2014 11:04:19 | | Фронтал.срб/ vostok.rs |

Заменик министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић рекла је у Кардифу да БиХ схвата НАТО као примарну гаранцију њене унутрашње и спољне безбедности и стабилности


Она је у пригодном говору на састанку министара иностраних послова земаља чланица НАТО са четири земље аспиранта за пуноправно чланство у овом војном савезу (БиХ, Црна Гора, Македонија и Грузија), који је одржан у оквиру Самита НАТО, истакла да вјерује да процес интеграције БиХ у Сјеверноатлантски савез доприноси прихватању стандарда и вриједности које заговара НАТО.

Бабићева је захвалила НАТО и државама чланицама за исказани дух заједништва тако што су међу првима пружили помоћ унесрећеним у поплавама у мају када је БиХ претрпјела најтеже поплаве у историји.

Према њеним ријечима, то је додатно ојачало преданост БиХ реформама у земљи и достизању стандарда НАТО за пуноправно чланство у овој организацији.

Из Министарства иностраних послова БиХ саопштено је да БиХ, као земља која тежи пуноправном чланству у НАТО, активно учествује у ИПАП и ПАРП програму, те ради на рјешавању политичких питања неопходних за активирање Акционог плана за чланство, уз истовремено активно учешће у мисијама у Авганистану.

Ана Тришић-Бабић је члан партије Милорада Додика, те ово изазива недоумице у вези искрености Додика у вези предстојеће посете Русији.