УЕФА покреће дисциплински поступак против фудбалских федерација Србије и Албаније

16-10-2014 12:57:06 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Alexandar Jorovic/ vostok.rs |


Европска фудбалска унија УЕФА саопштила је у среду да покреће дисциплински поступак против фудбалских федерација Србије и Албаније, због инцидента на квалификационој утакмици за првенство Европе 2016. године, преноси Гардијан позивајући се на представника УЕФА.

Утакмица се играла у уторак на стадиону Партизана у Београду. Крајем првог полувремена над стадионом се појавила мала беспилотна летелица на даљинско управљање, за коју је био привезан канапом политички банер, на коме се налазила карта Велике Албаније са црним двоглавим орловима и фотографијама Исмаила Ћемалија, оснивача албанске државе и првог премијера и Исе Бољетинија, албанског националисте из 19. века.

Србски играч Стефан Митровић ухватио је банер и повукао га, после чега је избила туча прво међу играчима, а потом и другим њиховим представницима. Главни судија Енглез Мартин Енткинсон донео је одлуку да прекине утакмицу, а затим је откаже. У тренутку прекида утакмице резултат је био нула-нула. Није познато како ће се утакмица регистровати.

„Покрећемо дисциплнински поступак против обе федерације (Србије и Албаније)“ - пренео је у среду речи представника УЕФА лист Гардијан.