Налазите се на страници > Почетна > Политика > Србија очекује Путина

Србија очекује Путина

16-10-2014 11:11:46 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин долази данас у посету Србији, разговараће са званичницима и присуствовати војној паради поводом 70 година од ослобађања Београда у Другом светском рату.

Путин ће најпре с председником Србије Томиславом Николићем положити венце на гробљу Ослободиоцима Београда, а затим ће у Палати Србија бити организован свечани дочек за руског председника. Предвиђен је састанак "у ужем саставу" с Томиславом Николићем, затим са премијером Србије Александром Вучићем, а биће одржани и разговори на нивоу делегација.

Током Путинове посете Београду биће потписан и пакет од девет докумената у области војно-техничке сарадње, енергетике и железнице, најавио је помоћник руског председника Јуриј Ушаков. У саставу руске делегације биће министар енергетике Александар Новак, шеф Гаспрома Алексеј Милер, шеф Федералне царинске службе Андреј Бељанинов, министар за ванредне ситуације Владимир Пучков и шеф Федералне миграционе службе Консантин Ромадановски.

На дневном реду ће бити међународни проблеми, питања трговинско-економске и друге сарадње са Србијом. Биће размотрена питања која се тичу регионалних односа.

Према најавама из Београда, председник Николић ће уручити Путину Орден на великој огрлици, а руски председник ће на крају посете присуствовати војној паради "Корак победника".