Москва: Неприхватљив притисак ЕУ на Београд да се прикључи санкцијама према РФ

20-11-2014 07:47:26 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Kirill Kallinikov/ vostok.rs |

Методи ЕУ далеко од цивилизованих


Званични представник МСП РФ назвао је нецивилизованим покушаје представника ЕУ да натера Београд да се прикључи санкцијама према Русији. „То је питање за наше српске колеге, пре свега. О нашем односу према санкцијама више пута смо вас обавештавали, сматрамо их апсолунто нелегитимним, непријатељским“, изјавио је званични представник МСП РФ Александар Лукашевич.

„Сматрамо да су санкције апсолутно нелегитимне и непријатељске. Посебно су неприхватљиве методе, које користе наше европске колеге, убеђујући и приморавајући друге земље да се прикључе кампањи притисака на Русију путем санкција. Сматрам да је тај метод далеко од цивилизованог, нарочито ако се примењује према земљама, које теже уласку у Европску унију“, рекао је Лукашевич.

Надамо се да ће наше српске колеге одмерити све околности, повезане са притиском на Русију, узимајући у обзир наше добре и пријатељске односе, који имају стратешки карактер, што је, иначе, још једном потврдила недавна посета Београду председника РФ Владимира Путина, закључио је Лукашевич.