Путин наредио да се престигне Запад по квалитету војне продукције

28-11-2014 08:37:03 | | Глас Русије, fakti.org/ vostok.rs |


Продукција руских војно-индустријских предузећа по квалитету и цени мора бити боља од продукције страних произвођача, изјавио је председник Русије Владимир Путин на седници. Председник РФ је рекао да се у Русији формирао „тип наоружања војне и специјалне технике, која ће улазити у наоружање армије и флота наредних деценија“.

„Ти планови се морају обавезно реализовати без „вађења“ на околности. Рокови испорука и количине оружја се морају испоштовати у потпуности. За то постоји све што је неопходно“ - изјавио је он.

Владимир Путин је напоменуо да до 2020. године удео модерне технике у војсци мора да износи најмање 70 одсто.

„Ти планови треба да буду обавезно реализовани, без икаквог позивања на околности“ - нагласио је он.

Руски председник је захтевао од војне индустрије да приликом замене увозних компоненти обезбеди висок квалитет нових производа.

„Задатак није да се просто замене увозни производи, иако је и то, наравно, важно, али оно што је најважније - ми треба да обезбедимо висок квалитет нових производа“ - казао је он.

По Путиновим речима, „производи треба и по квалитету и по цени да буду бољи него код страних произвођача, а домаћа предузећа треба да добију нова овлашћења и технологије, укључујући оне двојне намене“.

„Пуно онога што смо добијали из увоза - одавно је застарело. Имамо објективну могућност да их претекнемо“ - подвукао је руски председник.

Путин је напоменуо да су за модернизацију војних предузећа - која треба да обезбеди претицање конкурената - издвојена три билиона рубаља.

„Сав тај новац мора да буде потрошен максимално ефикасно“ - нагласио је шеф руске државе.