Москва препоручује САД и ЕУ да престану са притисцима на руски правосудни систем

01-01-2015 09:41:24 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Русија препоручује САД и ЕУ да, пре него што почну са критикама на рачун кривичног процеса против браће Алексеја и Олега Наваљног, реше проблеме везане за кршење људских права у својим земљама, саопштио је опуномоћеник МСП РФ за људска права Константин Долгов.

У вези са израженом, од стране неких представника САД и ЕУ, забринутости поводом пресуде браћи Наваљни, који се оптужују за проневеру, желели бисмо да препоручимо Вашингтону и Бриселу да престану са покушајима притиска на руски правосудни систем и политизацијом чисто кривичног дела," - изјавио је Долгов, чије речи наводи сајт МИП РФ.

"Пре него што почну са критикама на рачун Русије, наши западни партнери би требало да виде шта се дешава код њих кући. Између осталих, са институционалним, до недавно, мучењима у тајним затворима ЦИА, разбацаним по целој Европи, држањем на десетине затвореника без суда у Гвантанамо које се наставља, уз истовремену некажњивост имагинарних "чувара поредка" који убијају невине грађане друге боје коже и убица руске усвојене деце", - додао је он.

"Ако нам на Западу предлажу такве стандарде владавине права, онда су очигледно погрешили адресу," - закључио је он.