Новогодишња честитка председника Путина грађанима Русије

01-01-2015 09:59:40 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Aleksej Druzhinin/ vostok.rs |


Драги пријатељи! За неколико минута ће наступити нова, 2015. година.

Као и увек, ми са узбуђењем очекујемо овај празник, замишљамо жеље, поклањамо једни другима поклоне, радујемо се дивној традицији дочека Нове године у кругу породице, блиских људи и пријатеља. Атмосфера доброте, пажње и великодушности греје наша срца, отвара их за светле мисли и благордне поступке, улива наду.

Наравно, сада свако мисли пре свега о благостању своје породице, жели здравља и среће својим рођацима. Од среће и успеха сваког човека сустиже се процват наше Русије.

Љубав према Домовини је једно од најснажнијих, најузвишенијих осећања. Она се у пуној мери испољила у братској подршци становницима Крима и Севастопоља када су они чврсто решили да се врате у свој родни дом. Овај догађај ће заувек остати важна етапа у домаћој историји.

Драги пријатељи!

Сада, када резимирамо резултате минуле године, желео бих искрено да вам захвалим на уједињености и солидарности, на дубоком осећају правде, части, истине, одговорности за судбину своје земље, на неопозивој спремности да браните интересе Русије, да будете заједно са њом и у дане тријумфа и у време искушења, да тежите испуњењу наших најсмелијих и највећих планова.

Још пре неколико година Олимпијске игре у Сочију су изгледале као сан. А он се једноставно остварио: ми не само да смо припремили и одржали најбољу у историји зимску Олимпијаду, већ смо и победили на њој. Ова победа заслуга је свих грађана наше земље: и самих олимпијаца и оних који су их подржали.

У наредној години предстоји нам да решимо доста задатака и година ће бити таква каквом је сами учинимо, колико ефективно, стваралачки, резултативно буде радио свако од нас. Других рецепата једноставно нема. И морамо да испунимо, реализујемо све планирано – ради себе, ради наше деце, ради Русије.

Пријатељи! Нова година је на прагу. Време је да дочекујемо и говормо најтоплије речи својим ближњим. Да им кажемо хвала за разумевање и поузданост, стрпљење и бригу. Што више буде доброте и љубави, то ћемо сигурнији у јачи бити, а то значи да ћемо и успех обавезно постићи.

Срећан празник! Срећна нова 2015. година!