Мачкаста срећа: Мачка-крадљивица из Владивостока доноси срећу

12-01-2015 09:35:02 | | Глас Русије, фото: RIA Novosti/Vitaliy Ankov/ vostok.rs |


Мачка-крадљивица из Владивостока доноси срећу. Она је постала талисман руског хокејашког клуба Адмирал.

Бескућница није ни сањала о таквој популарности. Једноставно се попела у фрижидер продавнице и пробала димљене лигње, рибу-лист, лососа и друге плодове мора. Трговци су испоручили аеродрому у којем се налази продавница рачун од 1000 долара. Толико крзнени гурман није појео, али читав садржај фрижидера у којем је ручао морао је да буде уништен.

Прича је подгила много буке и претворила се у новогодишњу бајку. Популарност крадљивице је скочила до неба – у Јандекс-новостима она је претекла информације о курсу долара и ситуацији у Украјини. Комунисти из Санкт-Петербурга су предложили мачки чланство партији, а у московском позоришту мачака Куклачова били су спремни да узму мачку у глумице. Чак тачка за њу постоји – када мачка краде кобасице, изјавило је позориште. О мачки се активно расправљало на Интернету, у медијима и чак у кулоарима Државне думе. У сваком случају, тамо су упозоравали све који би хтели да науде груману на кривичну одговорност за жестоко обраћање према животињама. Али изгледа да нико не претендује на мачку. Напротив, њена судбина се окренула у бољу страну – хокејашки клуб Адмирал је узео бркатог дуга у тим. Како је рекла менаџер за организацију манифесација ХК Адмирал Алина Богатова, пошто су је нашли, хокејаши су окупили делегацију која је кренула на аеродром и узела мачку.

- Сада она живи код нас у арени и неодвојиви је део тима – хранимо је, мазимо, пазимо. Испоставило се да је то мачка, а не мачак, како се прво сматрало. Назвали смо је Матроска. Она спава у комерцијалном одељењу. А дању шета ареном. Сада имамо таквог дивног љубимца.

Добар однос и храну Матроска одрађује – она је већ донела Адмиралу победу у новом мечу националне хокејашке лиге:

- Она је седела у арени. Један од наших сарадника ју је држао. Навијачи су прилазили, мазили је, фотографисали се. Сада се појавило веровање да ако не помазите нашу мачку, никаквих резултате неће бити. Јуче је био огроман ред, сви су покушали да је помазе. То је била прва игра са њом и ми смо победили.

Деликатесима неће хранити мачку, али неће је оставити гладном. Рибу ће Матроска имати увек. Зато што обичну храну за мачке она не једе – није узалуд постала славна по скупим ручковима из продавнице!

Јелена Ковачић,