Фестивал у Токију приказаће ретроспективу аутора „Евангелиона“

13-09-2014 12:00:02 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Ретроспектива радова јапанског режисера Хидеаки Анно биће одржана у оквиру 27.Токијског међународног филмског фестивала, саопштили су за РИА Новости организатори фестивала.

Највећи филмски фестивал у Азији - Токијски међународни фестивал, биће одржан у јапанском главном граду од 23. До 31.октобра 2014.године.

У ретроспективу су укључени не само чувени филмови као на пример „Евангелион“, већ и студентски радови Анно и његови телевизијски филмови. Многи поклоници Хајо Мијадзаки добро познају глас Анно по филму „Ветер јача“ где је он подарио глас главном лику. Аниме серија „Евангелион“- најпознатије је дело Анно, али сматрамо да је важно да упознамо госте фестивала са свим гранама његовог стваралаштва као режисера, који се сматра незваничним наследником Хао Мијадзаки“, саопштила је за РИА Новости Хидеко Саијто из организационог фестивала.

Смотру ће отворити премијера новог Дизнијевог анимираног филма „Град хероја“, чија се радња одвија у Сан Франсокију- комбинација имена Сан Франциско и Токијо. Фестивал ће затворити још једна светска премијера- јапански филм „Паразит“ од истоименом стрипу.