На Криму ће се одржати музичко такмичење „Дечји нови талас“

15-08-2014 12:22:57 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Међународни конкурс младих извођача популарне музике „Дечји нови талас“ на којем ће учествовати млади уметници из 11 држава света, почео је на Криму у међународном дечјем центру „Артек“.

Манифестација ће бити одржана од 16.до 18.августа. Сваке године на ово такмичење долази више од 7000 деце и одраслих из 11 држава света: Русије, Украјине, Јерменије, Израела, Румуније, Казахстана, Италије, Молдавије, Белорусије, Летоније, Грузије. Учесници узраста од 8 до 12 година били су изабрани за полуфинале на такмичењу које се одржавало у априлу у „ Бородино Hall“- где је професионалним жиријем руководио Игор Крутој.

„Конкурс „Дечји нови талас“ ишчекују гледаоци, учесници и родитељи такмичара. Сви желе једни другима успех и добар наступ. То значи да ће језик музике ујединити разне људе, да ће омогућити да се развијају. Свим учесницима желим да наступе без страха“- рекао је за РИА Новости Игор Крутој.

Током три такмичарска дана финалисти ће извести светске хитове, песме из цртаних и играних филмова. Наступиће и звезде шоу бизниса- Филип Киркоров, Валериј Леонтијев, Љев Лешенко, Николај Басков, Жасмин, Јулија Савичева, група „Дискотека Аварија“ и други уметници.

На свечаној церемонији затварања у „Артеку“ 18.августа, победник ће добити награду – пут на фестивал „Нови талас“ као гост. „Сребрни и бронзани“ ће постати власници професионалне музичке технике.

Први пут је овај међународни конкурс младих извођача популарне музике „Дечји нови талац“ био одржан у Москви 2008.године и то веома успешно. 2009.године је организациони комитет добио више од 4 хиљаде пријава. Такмичење је 2009.године било одржано у концертној сали „Космос“, а 2010.године је одржавање такмичења почело у „Артек“. На такмичњу су учествовала деца подељена у две категорије: од 8 до 13 година и од 13 до 15 година. Одабир за ово велико такмичење се одржава у свим федералним окрузима Русије, али и у Јерменији, Казахстану, Белорусији, Латонији, Естонији, Украјији, Финској, Кини...