Концерт чувеног мексичког тенора Роналда Вилазона у Москви

27-08-2014 12:39:38 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Звезда светске оперске сцене мескички тенор- Роналдо Вилазон одржаће јединствени концерт у Москви у оквирима своје европске туре, током које ће обићи 11 разних држава.

Певач ће наступити на сцени Концертне сале Чајковски. На концерту ће учествовати и млада певачица- сопран из Јужне Африке Пумеза Матшикиза, а оркестарску пратњу ће чинити симфонијски оркестар Москве „Руска филхармонија“. Диригентску плаицу држаће Герасим Воронков.

На програму ће бити арије и дуети из опере Бизеа, Вердија, Месне, Доницети, сцене из опере Легара, Офенбаха, као и шпанска Сарсуела.

Вилазон није први пут у Москви- претходни пут је наступао у јануару 2008.године у истој концертној сали, заједно са Аном Нетребко, чији је стални партнер дуго био. Али, сопрано из ЈАР- Пумеза Матшикиза, по први пут гостује у Русији. Вилазон наставља ову дивну традицију чувеног певача Пласида Доминга, који је увек помагао младим људима и управо дао подстцаиј на почетку каријере самог Вилазона. Сопрано Пумеза Матшикиза је из сиромашне породице и сама се пробијала, данас је она тражена певачица и активно се бори са своје место у оперском свету.

Наступ уметника у Москви, биће у оквирима своје европске туре, током које ће обићи 11

разних држава. Турнеја почиње у септембру у Прагу и Лондону, наставља се у Москви, потом у Бечу, Паризу, Хамбургу, Минхену, Хелсинкију и другим градовима...