Московски конзерваторијум отворио нову сезону бесплатним концертом

03-09-2014 12:47:58 | | Глас Русије, фото: Анатолий Казаков/ «Голос России»/ vostok |


Московски конзерваторијум је у четвртак отворио своју нову сезону, бесплатним концертом Камерног хора конзерваторијума. Могле су се чути композиције домаћих аутора, али и многе популарне мелодије.

У изјави за медије стоји следеће: „4.септембра 2014.године, Московски конзерваторијум је отворио нову сезону у Великој сали конзерваторијума. Овај је догађај поклон у сваком смислу те речи: неколико дана пред велики Празник града, улаз на концерт ће бити бесплатан“.

Пред гостима је наступио Камерни хор Московског конзерваторијума, који је недавно наступио у Риги, на свестској смотри хорова и том је приликом добио златне награде у три категорије: „Духовна музика“, „Савермена музика“ и „Мешовити камерни хорови“.

„Јединствеи резултат и блистава победа руске хорске уметности, посебно је значајна сад. Важно је што је хор освојио три награде и то на свој 20.јубилеј, потврдивши статус водећег руског колектива“- подвлаче у конзерваторијуму.

У четвртак у у извођењеу Камерног хора под управом уметничког руководиоца Александра Соловјова могла се чути домаћа класика- мелодије Танеева, Чајковског, Рахмањинова, Губајдулине, Баркаускаса, Бортњаског. Такође, на програму су биле и премијере- на пример Капричо младог руског композитора Кузме Бодрова.

„Низ композиција није био само отпеван, већ и сценски „одигран“, а међу њима и „Либертанго“ и „Заборав“ Астора Пјацоле. Извођењу ових композиција се прикључио и хармоникаш виртоуз Михаил Бурлаков. На концерту је такође свирао и победних међународних такмичења пијаниста Наил Мавлудов. Вече се завршило извођењем сплета естрадних песама разних држава, од америчких мјузикла до обрада руских народних песама.