Бесон о свом новом филму Луси: жене владају светом

10-09-2014 12:53:34 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Француски режисер Лик Бесон представио је у Москви свој нови филм Луси са Скарлет Јохансон у главној улози и говорио о главној идеји филма: преношење својих знања наредним генерацијама.

Жене владају светом. Једноставно трудим се да смислим добре ликове, за жене се ретко пишу добре улоге. Занима ме тема мушке слабости и јаких страна жена, - признао је режисер на конференцији за штампу у Москви у уторак. Према Бесоновим речима, главна мисао филма састоји се у томе колико је важно да људи преносе знања наредним генерацијама. То што је она (Луси) схватила у животу јесте да је важно предати живот даље. То што ти сазнајеш, ти преносиш наредним генерацијама. Мисао се састоји не у томе да нешто треба урадити у животу, већ да живот треба пренети даље, пренети знања даље. Луси не одлучује ко је добар, а ко лош, она једноставно схвата нешто и преноси ова знања даље – рекао је Бесон.

Бесон је такође рекао чиме се руководи приликом избора глумица за главне улоге у својим филмовима. Прво се појављује сценарио, и у том сценарију је лик. Треба наћи најбољу глумицу која ће одиграти тај лик, објаснио је он. Јохансон (Осветници, Девојка са бисерном минђушом, Меч-поинт, Престиж) играла је у филму улогу девојке која је приморана да постане наркокурир. План превоза наркотика пропадне, због чега у Лусин организам почиње да доспева експериментални наркотик, од којег она стиче натприродне способности.

Филм Луси ће почети да се приказује у Русији од 11. септембра.