Фестивал Koktebel Jazz Party завршен на Криму

15-09-2014 01:06:21 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Међународни џез-фестивал Koktebel Jazz Party, који је организовала Међународна Информативна Агенција "Росија Севодња" уз подршку Министарства културе РФ, завршен је у понедељак — хедлајнер последњег концертног дана је постао амерички колектив The Jamal Thomas Band.

Харелу и његовој групи је драго, што учествују у Koktebel Jazz Party на Криму. Фестивал Koktebel Jazz Party се одржава од 12. до 15. септембра. У оквиру фестивала наступају најбољи џез-колективи не само из различитих региона Русије, већ и из Бразила, САД, Израела, Велике Британије, Индије, Јерменије, Немачке, Белгије и Холандије. За концерте на главној позорници продају се улазнице, средства од којих ће бити утрошена за уређење Крима.

Поред The Jamal Thomas Band гости Koktebel Jazz Party су чули у понедељак наступе квартета Ваагна Ајрапетјана и Ане Бутурлине (Јерменија-САД-Русија), Club des Belugas (Немачка) и Сергеја Головње (Русија).

На фестивалу су већ наступили Велики џез оркестар Петра Востокова, квинтет Антона Горбунова, Андреј Кондаков и Brazil All Stars, Денис Швитов и пројекат "Сребрна жена", "Хуун-Хуур-Ту", Ана Клесун и група Esh, Владимир Иванов и група Ornith, квартет Ивана Фармаковског, Alex Hutchings Band и хедлајнери — International Jazz Quintet Јакова Окуња и Дебора Браун, Валериј Пономарев и секстет We remember Art Blakey, Том Харел. Још једна позорница фестивала је пружена младим талентима. Такође у дворишту куће-музеја песника Максимилијана Волошина била је уређена још једна позорница — за обожаваоце класичног блуза и џеза. Генерални партнер Koktebel Jazz Party је компанија "Росети", званични партнер је компанија "Руске железнице", званични партнер у дистрибуцији улазница је Parter.ru.