Русија ће представити преко 30 нових филмова и серија на сајму у Кану

12-10-2014 02:07:56 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Русија ће представити више од 30 нових филмова и телевизијских серија у оквиру великог међународног сајма аудивизуалног контента за све платформе MIPCOM, који се отвара у понедељак, саопштила је прес-служба руског штанда Russian Cinema.

13. октобра у француском Кану почеће највећи међународни сајам аудиовизуелног контента за све платформе MIPCOM. Новине руске филмске и телевизијске производње ће бити представљене на изложби у формату обједињеног штанда Russian Cinema, који организује Фонд филма уз подршку Министарства културе Руске федерације, стоји у саопштењу.

Тако Bazelves Distribution планира да објави на MIPCOM да компанија излази на израелско тржиште у својству директног дистрибутера. Прес-служба Russian Cinema саопштава да ће прва бити комедија Пољубац! 2. Наставак најпрофитнијег филма у историји руског филма стартује у израелској мрежи биоскопа YesPlanetпаралелно са приказивањем у Русији. Филм ће се давати на руском, са титловима на хебрејском. Према саопштењу прес-службе компаније, надаље ће се сви филмови Bazelves Distribution у Израелу приказивати на сличан начин – каже прес-служба руског штанда. У Кану је планирано склапање псола предаје права телевизијске премијере певог дела популарне комедије Пољубац!, а такође ће се разматрати стратешки детаљи даље срадње са израелским партнерима. Поред тога, Bazelves Distribution ће представити филмове Дан будала, Јелке 1914, Јелке баршунасте.

Копанија Планета Инфром довешће у Кан серије Јекатерина Велика, Распутин, Ловци на главе, Три мускетара, као и филмове Метро, Шампиони, Острво среће, Брестска тврђава.

WizartAnimationће представити анимиране пројекте Вукови и овце и Сенжна краљица 2:
Поновно замрзавање. У пакету компаније Совтелеекспорт је историјска драма
Јекатерина, мини серија Зли дуси и Бајопик Подубни. Такође у оквиру MIPCOM биће представљени Битка за Севастопољ Сергеја Мокрицког, Беле ноћи поштара Алексеја Трјапицина Андреја Кончаловског, који је добио Сребрног лава на Венецијанском фестивалу, Искушење Александра Кота и други пројекти.

Медијско тржиште MIPCOM у Кану једно је од најугледнијих у свету, сваке године у овкиру рада медијског тржишта склапају се послови у вредности од преко 10 милијарди евра. Манифестација окупља водеће учеснике филмске и телевизијске индустрије: BBC, WarnerBros. International Television, CBS Studios International и друге.