Евроазијски фестивал саверемене уметности почиње у Екатеринбургу

27-11-2014 02:59:49 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Евроазијски фестивал савремене уметности у оквиру којег ће своје радове представити више од 100 чувених уметника из руских региона, а такође и из Швајцарске, Аустрије, Италије и Кине, отвара се у Екатеринбургу- изјавиле су локалне власти Свердловске области.

„Главна тематика ове манифестације, која је организована уз подршку министарства културе Свердловске области биће живопис и графика, скулптура и уметничка фотографија, инсталације и уметнички објекти. Изложба ће бити постављена на 10 хиљада квадратних метара изложбеног центра и очекује се око 30 хиљада посетилаца.“- говори се у сопштењу.

Власти региона говоре да се изложбе овог обима, посвећене уметности, у Екатеринбургу и Уралском федералном округу још нису одржавале. Основни задатак фестивала је да се сакупи и представи више од хиљаду уметничких дела, али и да буде место дијалога професионалаца у сфери уметности, архитектуре и дизајна.

Учесници фестивала ће бити уметници са Урала и из других региона Русије, али и других држава (Швајцарске, Аутрије, Италије, Кине). „Фестивал би требало да привуче пажњу друштва ка питањима развоја културе, очувања културно-историјског наслеђа и повећања улоге руске културе у читавом свету“,- говори се у саопштењу.