Музеј Москве ће показати играчке и цртане филмове из „совјетског детињства“

28-11-2014 04:01:48 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Изложба "Совјетско детињство", где ће бити приказане играчке и игре, књиге, филмови и цртани филмови, дечија одећа и намештај, фотографије и много тога другог, отвара се у Музеју Москве у петак, саопштила је прес-служба музеја.

Неколико генерација Московљана, без обзира на разлике у начину живота, интересе, без обзира на све промене у земљи и у граду, има нешто заједничко. Ми смо одрасли на истим књигама, имитирали исте јунаке, куповали деценијама сличне играчке. Данас се избор играчака музике, филмова, књига проширио, променио се околни свет, али за многе московљане управо утисци из детињства су главни, то је оно што их спаја – стоји у саопштењу.

Органзатори говоре да је циљ изложбе да се покаже културни слој недавне прошлости, који, према њиховом мишљењу, био је значајно богатији и занимљивији, него што га често представљају данас.

На изложби су представљени буквари и уџбеници, књиге – од Баранкин, буду човек! До Чаробњака Смарагдног града, филмови од Добро дошли или незапосленима улаз забрањен до Доживљаја Електроника. Специјални одељци ће бити посвећени робној кући Дечији свет, телевизијском програму Лаку ноћ, малишани и пслави Нове године.

Изложба "Совјетско детињство" ће трајати до 15. марта 2015. године.