Гостовања симфонијског оркестра Маријинског театра биће одржана у Италији

14-12-2014 04:12:07 | | Глас Русије, фото: Елена Лапина, mossovet.theatre.ru/ vosto |


Симфонијски оркестар Маријинског театра под управом маестра Валерија Гергијева од 9. до 12. демцембра наступа у Италији, где ће одржати концерт у Торину и три концерта у Риму, саопштила је за РИА Новости прес-служба позоришта.

У оквиру гостовањ, Санкт-Петербуршки оркестар је припремио руски програм који садржи дела Модеста Мусоргског, Петра Чајковског и Сергеја Прокофјева.

У Торину руски музичари ће наступити у концертној сали Конгрес-центра Лињото – Ђовани Ањели. Ова зграда је раније припадала фабрици Фијат и у току реконструкције је претворена у полифункционални простор. Овде се налазе уметничка галерија, тропски Врт чуда и концертна сала, названа у част оснивача аутомобилског предузећа. Свечано отварање сале одржано је 1994. Године уз учешће Белинског симфонијског оркестра под управом Клаудија Абада.

Ова сала у Торину коју је пројектовао Ренцо Пјано чувена је по акустици и осветљењу. Маријински оркестар ће овде извести Слике са изложбе Мусоргског и Шесту симфонију Чајковског.

Три вечери од 10. до 12. децембра у главном граду Италије оркестар ће наступити на сцени једне од најмодернијих сала на свету Санта Чечилија, која може да прими до три хиљаде гледалаца. За римску публику Маријински оркестар ће извести свих 8 симфонија Сергеја Прокофјева, као и Други виолински концерт композитора уз учешће истакнутог виолинисте Леонидаса Кавакоса.