Српске фирме на сајму прехрамбених производа "Продекспо 2015" у Москви

08-02-2015 01:39:29 | | / vostok.rs |


На међународном сајму прехрамбених производа у Москви "Продекспо 2015", представиће се и 12 србских компанија

Привредна комора Србије је организовала наступ 12 србских компанија прехрамбеног сектора на 21. Међународном сајму у Москви који се одржава од 10. до 14. фебруара 2014. године.

Тежећи интензивирању економске сарадње са Руском Федерацијом и побољшању структуре робне размене, ПКС је, под покровитељством Министарства привреде Србије, организовала презентацију најразноврснијег производног програма замрзнутог воћа и поврћа, сирева, кондиторских, пекарских и зачинских производа, националних србских пића, рибе, прерађевина.

На сајму у Москви учествују: "Витамин" Хоргош, "Банини" Кикинда, "Фрувела" Лајковац, "Мини пани" Суботица, затим "Фриком", "Арт-ивал", "Стара ракија", "Мастер Фриго" и "Фрувита" из Београда, као и "ИТН – Груп" Земун, "Селект милк" Инђија и "ДТД Рибарство" Бачки Јарак.

Првог дана сајма интерес за српске производе изразили су представници дистрибутера, трговинских ланаца, добављача и компанија које пружају логистику из Русије, Белорусије, Казахстана и других земаља.

Извоз прехрамбених производа из Србије на руско тржиште, прошле године повећан је за 15% и достигао је 185 мил УСД.

"Продекспо" је најутицајнија међународна изложба прехрамбених производа и компанија, које желе да пласирају производе не само на тржишту Руске Федерације већ и целокупног простора Заједнице независних држава, у оквиру које ће ове године свој производни капацитет представити више од 2.400 излагача из 63 земље на више од 100.000 м2 изложбеног простора.