Марин ле Пен: САД провоцирају рат у Европи

09-02-2015 10:17:33 | | / vostok.rs |


Лидер француског Националног фронта Марин ле Пен оштро је критиковала начин решавања кризе у Украјини истичући да САД желе да испровоцирају рат у Европи.

"Решавање украјинске кризе је веома комплексан процес. Ипак, сматрам да се она може решити, дајући тој земљи неутрални статус. У Украјини је у току "грађански рат", где влада у Кијеву бомбардује цивиле, а нико не говори о тој скандалозној реалности.То је злочин који би требао да изазове огорчење код свих заштитника људских права.Када је у питању Украјина, понашамо се као слуге Американаца. Европски званичници немају мудрости да се одупру наметању америчких ставова.САД желе да доведу НАТО до руске границе. Они већ дуги низ година покушавају да повећају свој утицај у источној Европи. САД раде на томе да Украјина уђе у НАТО, што има за циљ и садашња украјинска влада", сматра она.

"Путин би требало да буде партнер, али он то није. Већ годинама се против Русије води нека врста хладног рата. То није добро како на економском плану, јер нама су потребни добри односи, тако ни на геополитичком, јер тиме гурамо Русију у руке Кине"", закључила је Марин ле Пен.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут