Канада пооштрила санкције против Русије

18-02-2015 11:52:19 | | / vostok.rs |


Власти Канаде увеле су економске санкције и забрану уласка у земљу за 37 грађана Украјине и Русије. Ограничења обухватају и 17 предузећа из обе земље, пише на сајту председника канадске Владе Стивена Харпера.

„У договору са партнерима, Европском унијом и Сједињеним Америчким Државама, Канада наставља са реаговањем на ситуацију објавом о увођењу нових санкција против руских и украјинских физичких и правних лица“, каже се у Харперовој изјави.

На списку се нашло 11 Руса, укључујући заменика министра одбране Русије Анатолија Антонова, заменика начелника Генералштаба Оружаних снага Андреја Картаполова, шефа корпорације „Ростех“ Сергеја Чемезова, новинара Дмитрија Кисељова, ког на Харперовом сајту називају истомишљеником Владимира Путина, посланика Државне думе и певача Јосифа Кобзона, посланика Валерија Рашкина, бајкера Александра Залдостанова и низ представника одбрамбеног сектора.

Осим тога, на списку се налазе и презимена руководилаца различитих ресора Доњецке и Луганске Народне Републике, као и команданти одреда Народна војска.

Међу правним лицима на списку су: компанија „Росњефт“, друштвени покрет „Новорусија“, као и различите организације и одреди Народне војске Доњецке и Луганске Народне Републике.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

sputnik