Медведев наложио да се реши питање испоруке гаса из Русије у Донбас

19-02-2015 11:46:49 | | / vostok.rs |


Премијер Русије Дмитриј Медведев наложио је Министарству енергетике и „Гаспрома“ да припреми предлог о испорукама гаса у Донбас у својству хуманитарне помоћи.

„Други проблем који се тиче испоруке гаса, због одлуке украјинских власти која још није укинута створена је таква ситуација да читав низ насеља не добија гас“, рекао је Медведев на седници Владе.

„Желели бисмо да Министарство енергетике и 'Гаспром' припреме предлог за пружање хуманитарне помоћи у виду испоруке гаса за потребе ових региона, ако им, наравно, (Кијев) не уведе неопорезивано снабдевање гаса по устаљеној шеми“, навео је премијер. Према његовим речима, народ ових региона, у сваком случају, не треба да се смрзава.

ВластиДоњецке и Луганске Народне Републике раније су саопштиле да је Кијев решио да обустави испоруке гаса Донбасу: у ЛНР ће она престати вечерас, док је ДНР била принуђена да се обрати Русији за помоћ. Како је РИА Новостима саопштио Андреј Пургин, представник Народног савета ДНР, у току су консултације за испоруку гаса из Русије. Засад, републике користе сопствене залихе.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

sputnik